Vrijblijvend advies op maat

Wanneer u nadenkt over de aanschaf van een PV installatie, is het goed om te weten wat de verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van de verschillende type panelen en omvormers, maar ook de manier waarop het geïnstalleerd wordt. Wij leveren vaak op maat gemaakte installaties op.

U kunt hierbij denken aan een grondopstelling, een op maat gemaakte schansopstelling voor op een (klein) plat dak, geintegreerde daksystemen of de mogelijkheid om verschillende type panelen te combineren.
Een degelijk professioneel advies is belangrijk zodat u als klant weet met wie u zaken doet, maar ook om eventueel nieuwe inzichten te geven in de verschillende mogelijkheden. Wij maken altijd een vrijblijvende afspraak voor een advies op maat. Vanuit daar werken we één of meerdere opties voor u uit en bespreken we wat het beste past bij uw situatie en wensen.

Polykristalijne zonnepanelen

De polykristallijne (of multikristallijne) zonnecellen worden vervaardigd uit gesmolten silicium van meervoudige kristallen. Door de rechthoekige vorm van de cellen hebben deze een groter oppervlak dan de monokristallijne zonnecellen. De samenstelling van meervoudige kristallen geeft de panelen een “schitterende” blauwe kleur.

Monokristalijne zonnepanelen

Voor de productie van monokristallijne zonnecellen worden er staven getrokken uit een zuiver siliciumsmelt. Deze staven bestaan uit één (mono) gaaf kristal. Het voordeel is dat deze panelen iets efficiënter zijn op de langere termijn. Je kunt de panelen herkennen aan de afgeronde hoeken van de zonnecellen en de zuiver donkere kleur. Uit esthetisch oogpunt worden er ook monokristallijne zonnepanelen gemaakt met een donkere afwerking en zwarte omlijsting. Deze panelen worden in de volksmond ook wel “blackpanels” genoemd.

Serieel systeem

U kunt kiezen voor een traditionele omvormer die in serie geschakeld staat. Bij deze manier van schakelen is het wel belangrijk geen schaduwval te hebben op een deel van uw systeem gedurende de dag. De zwakste schakel is namelijk bepalend voor de string van panelen. Bij schaduw heeft u dus (veel) rendementsverlies. Bij een wat grotere installatie zijn er ook seriegeschakelde omvormers die op 2 strings (groepen) aan te sluiten zijn.

Parallel werkend systeem

Bij deze techniek worden de panelen parallel gestuurd, dit doen wij met het SolarEdge systeem. Er wordt gebruik gemaakt van een centrale omvormer met achter ieder paneel een optimizer. De optimizers zorgen ervoor dat de panelen individueel van elkaar kunnen werken en zo op ieder moment van de dag optimaal kunnen presteren. U kunt het rendement dan ook via de meegeleverde software (op uw mobiele telefoon, laptop etc.) per paneel volgen.